Objednávky na tel: 474 778 710 (OTEVÍRACÍ DOBA od 9:00 do 12:00 - 12:30 až 16:00, PO - NE)

Jak ideálně krmit v malochovu

Ideální pro nosnice je stabilní a neměnná dávka krmiva pokud možno konstántního a neměnného složení dle zkušeností a možností chovatele!!!

Náhlé změny krmení odlišným typem krmiva může vyvolat až fyziologický stres, pelichání, ozobávání nosnic a další negativní důsledky!!! Toto je citace ze stránek líhní Dominant-cz.cz

Krmná směs 

Krmná směs je KOMPLETNÍ krmivo ,které můžete zakoupit v sypkém nebo granulovém stavu. Sypkou směs můžete slepičkám dávat suchou, nebo namočenou. Jestliže se rozhodnete sypkou směs máčet, musíte vždy nezkonzumovanou směs po několika hodinách odstranit. A to z důvodu jejího rychlého zkysnutí a to zejména v teplých měsících. Ovšem tuto mokrou směs mají slepičky velmi v oblibě.

 

Krmná směs se označuje:

K1 – startér pro stáří od 1-4 týden

K2 – růstová směs od 5-10.týden

KZK – směs pro odchov od 11-18.týden

N – směs pro nosnice od 19 týdne

 

Zrní

Běžně se krmí pšenice, ječmen, oves, kukuřice. Mohou se přidávat i semínka slunečnice. Kukuřici dávejte jen v malém množství. Pozor na překrmení a ztučnění Vašich slepiček .Jinak se snižuje snáška.

 

Zelené krmivo

Zelené krmení dávejte slepičkám vždy ČERSTVÉ. Co slepičky ten den nezkonzumují  večer odstraňte.

 

Co je zelené krmení?

Tráva ,mladé kopřivy, pampeliška, jetel, salát, mrkev, brokolice ale i například jablka.

 

Grit

Grit je pro slepice je pro slepice velmi důležitý! Obsahuje velké množství vápníku, který slepičky potřebují k tvorbě skořápky. A díky jeho struktuře napomáhá k trávení.

 

Voda

Voda je samozřejmě velmi důležitá. Každá slepička v hejnu, musí mít dostatečný přístup k vodě. Slepičky vodu potřebují nejen pro sebe, ale i pro tvorbu vejce. Jestliže slepička nemá dostatek vody, přeruší svůj snáškový cyklus. V zimním období je velmi důležité, aby voda NIKDY nezamrzla.Ve velkých výbězích je lepší mít na více místech napáječku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz