Červenohrádecký kohout pro tradiční českou kuchyni
Kohout byl v minulosti považován za slavnostní, delikátní pokrm. V dnešní době si opět nachází cestu do českých kuchyní.
Již řadu let odchováváme kohouty pro využití v tradiční kuchyni. Kohouti jsou pomalu vykrmováni až do váhy 2,50- 3,50 kg živé váhy. Nejedná se o běžné broilery. Takovýto pomalý výkrm trvá cca 6 měsíců. Což je zárukou kvalitního, vyzráleho masa. Pro srovnání. Dnešní broilerovékuře je vykrmované maximálně 36.dní. Což se samozřejmě na kvalitě a chuti výrazně podepisuje.
Pro zájemce z řad obchodníků a restauratérů. Po vzájemné dohodě jsme schopni, Vám vyjít vstříc s jakýmkoliv množstvím.
Z babiččiny kuchařky
Na internetu lze najít spoustu receptů na přípravu skutečně báječných pokrmů:
Kohout na červeném víně
Kohoutna paprice
Pečený kohout
Kohout Pečený na celeru a cibuli
Kohout na divoko
Kohout na víně s hříbky a bylinkami
Kohout v jemné smetanové omáčce
Kohout a la bažant.