Objednávky na tel: 474 778 710 (OTEVÍRACÍ DOBA od 9:00 do 12:00 - 12:30 až 16:00, PO - NE)

Chov slepiček v zimním období

Slepičky Dominant, Green Shell, Dark Shell jsou odolné vůči zimě.
 
Jejich peří je dostatečně kvalitní aby slepičkám i v chladných zimních dnech bylo teplo.Samozřejmě nic nezkazíte, když kurník bude zateplený. Je bezesporu nutné zabránit průvanu v kurníku. Kurník není zapotřebí nikterak vytápět. Ale zajistěte aby voda v napáječkách nezamrzla. Pomůže vám v tom častá výměna vody. Nebo vyhřívací podložky které se dají ,běžně zakoupit v chovatelských e shopech.
 
Jestli chceme udržet snášku i v zimních měsících je vhodné přejít na kvalitní krmnou směs pro nosnice od certifikovaného výrobce. 
 
Prodloužit světelný den rozsvícením žárovky v kurníku. Uvědomte si že v letních měsících je denní světlo již od 5hod a slunce zapadá kolem 20hod. V zimním období je šero někdy celý den a rozednívá se kolem 7hod.Při tom tma je již kolem 17hod!
 
Jestliže opravdu mrzne je vhodné hřebeny a laloky slepic a koutů důkladně mazat vazelínou každý den.
 
V zimně potřebují slepičky větší krmnou dávku, protože potřebují regulovat teplotu svého těla. A samozřejmě musí mít nějakou podkožní izolační vrstvu tuku.
 
Přidávejte do krmení kukuřičný šrot,nebo slunečnice. protože jsou zdrojem energie. Slunečnice také výborně pomáhá slepičkám při přepeřování.
!!!Nepodceňujte dostatek pitné vody
 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz