Jestli se vám zdá , že máte od velkého hejna slepic málo vajec může to být způsobeno tím, že slepice vejce požírají. Je to potom velký problém a tohoto zlozvyku slepice neodnaučíte.

Co to způsobuje?

 1- Nekvalitní krmivo . Nedostatek bílkoviny a vápníku. Při dlouhodobém nedostatku slepičky začnou hledat jiný zdroj. A najdou jej samozřejmě ve vejci. Jak tomu předejít? Do krmné směsi přidávat bílkovinný koncentrát a na doplnění vápníku přidat vápenný grit.

 

2- Stres může vyvolat cokoliv co vybočuje ze stereotypu života slepic. Např. nové slepičky v hejně, změna krmení, onemocnění atd.

 

3- Příliš světla v kurníku V místech kde slepičky snáší by mělo být šero, aby slepička byla v klidu a nestresovala se.

 

4- Velké množství slepic v kurníku. Opět to vyvolává u slepiček stres.

 
Jestliže najdete slepičku ,která vejce rozklovává, dejte ji pryč z hejna. Jinak její zlozvyk převezmou i ostatní slepice. Sbírejte vejce alespoň 2x denně. Tím nedáte  slepičkám možnost ,vejce ochutnat. Ujistěte se, že máte dostatek snáškových hnízd. Běžně se počítá 3 slepičky na jedno snáškové hnízdo. Případně kupte či si vyrobte snášková hnízda, kdy se vejce po snesení odkutálí do boxu, kam se slepičky zobákem nedostanou
 
Kvalitní budník se snáškovými hnízdy. Vyrobeno z pozink plechu. Samotná hnízda jsou plastová. Tudíž je celý budník velmi dobře omyvatelný. Vejce se po snesení odkutálí do sběrného boxu. Tento výrobek je i v našem e shopu