Objednávky na tel: 474 778 710 (OTEVÍRACÍ DOBA od 9:00 do 12:00 - 12:30 až 16:00, PO - NE)

Co dělat před koupí slepiček

Slepičky by měly vždy přijít do čistého a vydezinfikovaného prostředí. Kurník by měl být umytý a vybílený vápnem. Poté na podlahu dejte čistou podestýlku. Nejvhodnější jsou hobliny, piliny nebo sláma.Z krmítek a napáječek odstraňte hrubé nečistoty. Poté je umyjte a vydezinfikujte. Jestliže slepičky jsou drženy v nějakém malém výběhu, bylo by i zde dobré zbavit se veškerého trusu dřívějších slepiček. Popřípadě navézt vrstvu písku nebo jiného podobného materiálu vhodného do výběhu. 

V den koupě slepiček připravte napáječky s dostatkem vody. U prodejce žádejte pro začátek 5-10kg krmení na které jsou slepičky zvyklé z odchovu (nebo objednávejte na našem eshopu). Doma toto krmení míchejte s krmením na které je chcete naučit. Do krmení nebo vody přidávejte několik prvních dní vitamíny s minerály. Tímto jednoduchým způsobem snížíte stres slepiček . Uvědomte si ,že odchyt z haly na farmě. Transport na prodejní místo. Transport z prodejního místa k vám. Nový kurník. Nové krmivo. Změna teploty. Jiný světelný režim. Nové prostředí. To vše je pro slepičky velmi stresující.

KAŽDÝ STRES = oddálení začátku snášky. Popřípadě snížení snášky.

Při tom investice do několika kilogramů krmení a malého pytlíčku vitamínů s minerály, kteří prodejci vozí vždy sebou, je finančně zanedbatelná cena. Ve srovnání kolik jste investovali do slepiček.

My se snažíme udělat pro spokojený život vašich slepiček od vylíhnutí až po prodej maximum. Proto by jsme byli rádi, kdyby i vy jste v prvních dnech po koupi slepičkám takto pomohli se aklimatizovat. Odmění se vám brzkou snáškou. A vy budete mít radost z krásných a spokojených slepiček

 

5555c9bb277e1Pink-Chalet-Lifestyle-770x339

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz